top of page

Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi



Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s mořskými plody. Podmaní si vaše chutě a oslní i nejvybíravější mlsné jazyky.


Rybí polévka je vynikající a velmi snadný pokrm. Můžete ho ale posunout o stupínek výš, když přidáte chobotnice a slávky. Pokud milujete mořské plody, tento recept si vás snadno získá. 



SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:


  • 1 litr rybího vývaru 

  • 200 g slávek (pouze plody bez skořápek)

  • 2 filety z mořských ryb 

  • mořská voda na vaření podle chuti

  • 300 g chobotnice 

  • 1 stroužek česneku 

  • 1 šalotka 

  • olivový olej 


Příprava receptu:


Jemně nakrájejte šalotku a stroužek česneku. Nasekejte očištěné mořské ryby a nakrájejte asi čtvrtinu chobotnice na kroužky, zbytek na kostky. Pomocí kroužků můžete polévku dozdobit, pokud zdobení nefandíte, klidně celou chobotnici nakrájejte rovnou na kostky.

 

V hrnci s trochou rozpáleného oleje restujte česnek a šalotku. Když šalotka začne hnědnout, přidejte ryby a chobotnici. Poté přilijte rybí vývar a po troškách mořskou vodu, dokud nebude směs slaná tak, aby vám její chuť vyhovovala.


Přidejte také mušle bez skořápek a několik minut směs prohřívejte, aby se integrovaly všechny příchutě (cca 20 minut).


A je to! Přejeme dobrou chuť.

bottom of page