Mořská voda na vaření MarAqua 2 l Bag in Box Hypertonická
Dávkování
S výjimkou osob trpících omezeným výčtem konkrétních chorob je doporučeno zředit se sladkou vodou v poměru 1:3. Takto získáte 1 litr izotonické mořské vody, což představuje doporučenou denní dávku. Dle chuti možno podávat s přírodní citronovou šťávou.
Doporučená denní dávka 1l v poměru 1:3 (1 díl mořská voda, 3 díly sladká voda).
Při vaření mořskou vodu používáme jako "tekutou sůl", množství přidáme dle chuti.

Proč používat mořskou vodu při vaření?
Mořská voda zvýrazňuje přirozenou chuť použitých ingrediencí a dodává jídlu cenné minerály, stopové prvky a další obohacující látky, které organismus jinak obtížně získává z potravy. Připravené pokrmy navíc získávají jedinečnou texturu, jejich chuť je jemnější a lahodnější. Zdaleka nejdůležitější je ovšem fakt, že použitím mořské vody můžete zcela odbourat rafinovanou kuchyňskou sůl, která je příčinou řady zdravotních problémů.

Proč užívat mořskou vodu?
Mořská voda přináší lidskému organismu řadu blahodárných účinků, neboť obsahuje všechny organické, volně rozpuštěné minerály a stopové prvky ve vzájemně přesných poměrech, podobných jako v krevní plazmě. Její pH (až 8,4) zvyšuje zásaditost v organismu. Díky těmto vlastnostem nachází mořská voda široké využití jako přírodní prostředek pro výživu a regeneraci buněk a celkového upevnění lidského zdraví a vitality.

Účinky mořské vody
Působí pozitivně na zdraví, navrací tělu vitalitu a zvyšuje kvalitu našeho života.
Pečuje o pokožku, dodává jí jemnost a lesk. Pomáhá také při léčbě ekzému a akné.
Napomáhá přirozenému doplňování organických minerálů a vyrovnává pH organismu.
Obsahuje všechny minerální soli a mořská probiotika.
Posiluje imunitu a zvyšuje obranyschopnost těla vůči infekcím.
Zlepšuje zažívání. Zvyšuje tvorbu slin a sekreci žaludečních enzymů.