top of page

Mušle s bílým vermutem, nebo klasickým bílým vínem



Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosféru a navíc se velmi snadno připravuje.


SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:


  • 1 500 g slávek

  • 2 pórky

  • 125 ml bílého vermutu

  • mořská voda podle chuti

  • 350 ml sladké vody

  • rafinovaná kukuřičná mouka

  • extra panenský olivový olej

  • sůl

  • černý pepř

  • 1 bobkový list

  • petržel


Příprava receptu:


Pór očistěte, nakrájejte na šikmé plátky a krátce osmahněte na olivovém oleji, přilejte mořskou a sladkou  vodu. Ideální je použít hluboký kastrol. 


Důkladně očistěte slávky a vhoďte je do kastrolu, přidejte vermut, bobkový list a pepř. Kastrol zakryjte a mušle vařte, dokud se neotevřou. Zavřené mušle bez milosti vyhoďte.


Vyjměte slávky z kastrolu, vyloupejte jejich obsah a ten vložte do velkého talíře.

Zahřejte omáčku, která zbyla v kastrolu, přidejte trochu rafinované kukuřičné mouky zředěné ve studené vodě, přiveďte k varu a bez přestání omáčku míchejte, dokud nezhoustne.


Omáčku přeceďte, přidejte trochu nasekané petrželky, dobře promíchejte a mušle dochuťte.


Ozdobte talíře několika nahrubo nasekanými petrželkovými listy.

bottom of page