top of page

Paella z mořských plodů



Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mořských plodů. Představuje opravdovou lahůdku z jedné pánve.


SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:


  • 1 cibule

  • ½ zelené papriky

  • ½ červené papriky

  • 2 stroužky česneku

  • 1 sépie

  • 12 škeblí

  • 16 slávek

  • 12 tygřích krevet

  • 400 g rýže

  • 300 ml mořské vody

  • 600 ml minerální vody

  • petržel a pepř podle chuti

  • šafrán

  • extra panenský olivový olej



Postup


Mořské plody ponoříme do mořské vody.


Do pánve na paellu nalijte trochu oleje, orestujte na něm škeble i krevety. Po orestování je odložte stranou. Na stejném oleji orestujte dozlatova sépie nakrájené na kostičky a opět je odložte stranou.


Poté v pánvi na paellu orestujte zeleninu a přidejte sépie, na kostičky nakrájená rajčata a několik nitek šafránu.


Restujte další dvě minuty a poté přidejte rýži.


Několik minut míchejte a pak přidejte mořskou vodu MarAqua smíchanou s minerální vodou. Rýži přiveďte k varu, nakonec do ní přidejte krevety, škeble i mušle.


Směs duste na středním až mírném ohni po dobu 15 až 20 minut.


Nakonec nechte paellu asi 5 minut odležet. Během této doby ponechte pánev přikrytou utěrkou.

bottom of page