Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mořských plodů. Představuje opravdovou lahůdku z jedné pánve.
SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:
1 cibule
½ zelené papriky
½ červené papriky
2 stroužky česneku
1 sépie
12 škeblí
16 slávek
12 tygřích krevet
400 g rýže
300 ml mořské vody
600 ml minerální vody
petržel a pepř podle chuti
šafrán
extra panenský olivový olej
Postup
Mořské plody ponoříme do mořské vody.
Do pánve na paellu nalijte trochu oleje, orestujte na něm škeble i krevety. Po orestování je odložte stranou. Na stejném oleji orestujte dozlatova sépie nakrájené na kostičky a opět je odložte stranou.
Poté v pánvi na paellu orestujte zeleninu a přidejte sépie, na kostičky nakrájená rajčata a několik nitek šafránu.
Restujte další dvě minuty a poté přidejte rýži.
Několik minut míchejte a pak přidejte mořskou vodu MarAqua smíchanou s minerální vodou. Rýži přiveďte k varu, nakonec do ní přidejte krevety, škeble i mušle.
Směs duste na středním až mírném ohni po dobu 15 až 20 minut.
Nakonec nechte paellu asi 5 minut odležet. Během této doby ponechte pánev přikrytou utěrkou.