info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Vejce plněná krevetami

Vejce plněná krevetami
6. 4. 2020

Krevety. Na světě existuje jen málo surovin, které by měly tak široké využití jako tito drobní korýši. Pro svou skvělou chuť se staly nedílnou součástí mnoha jihoevropských pokrmů od svačinek až po hlavní chody. Mezi ty méně náročné recepty na přípravu patří vejce plněná krevetami. Takovou svačinku si všichni zamilují. 

Suroviny pro přípravu:

  • 4 vejce
  • 750 ml. mléka
  • 90 g másla
  • 500 g krevet
  • ½ cibule
  • 90 g mouky
  • Panenský olivový olej
  • 400 ml. mořské vody MarAqua
Vejce plněná krevetami

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vyjmeme žloutek a ponecháme jej stranou pro pozdější použití. Do hrnce nalijeme asi 400 ml mořské vody MarAqua, vložíme najemno nakrájenou cibuli a necháme vařit. Jakmile voda začne vřít, nasypeme do hrnce krevety. Poté, co se voda opět dostane do varu, krevety scedíme a zchladíme ve studené mořské vodě. Oloupeme je a odložíme stranou.

V malém hrnci rozpustíme máslo a přisypeme prosetou mouku. Mícháme tak dlouho, dokud se máslo plně nevsákne. Přidáme připravenou cibuli, rozdrobené žloutky a nadrobno nasekané krevety (v celku necháme jen 8 krevet, které poslouží k nazdobení). Po vychlazení směsí naplníme vejce a navrch přidáme celou krevetu.
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování