
Dušené mořské plody se zeleninou
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
Španělská kuchyně, to nejsou jen saláty a studené polévky, ale i kvalitní maso připravované nejrůznějšími způsoby. Základem našeho následujícího receptu je libové telecí maso doplněné zeleninou a mořskou vodou. Zkrátka ideální hlavní jídlo, které váš žaludek zbytečně nezatíží.
počet porcí » 6
doba přípravy » 75 min
Maso nakrájíme na plátky a zaprášíme moukou. Do hrnce nalijeme trošku oleje a plátky masa v něm orestujeme. Jakmile získají optimální barvu, vyjmeme je z hrnce.
Ve vzniklém výpeku orestujeme mrkev, cibuli, houby a na kousky nakrájená rajčata a vše posypeme špetkou tymiánu a pepře. Orestovanou zeleninovou směs zalijeme mořskou vodou a vínem a vaříme na mírném ohni po dobu asi 15 minut.
Uvařenou zeleninovou směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do hrnce vložíme plátky masa, posypeme je sekanými mandlemi a zalijeme omáčkou z rozmixované zeleniny. Doplníme vodu a vaříme na středním ohni po dobu 30 minut.
Přejeme vám dobrou chuť.
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...