info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Telecí na zelenině

Telecí na zelenině
27. 4. 2020

Španělská kuchyně, to nejsou jen saláty a studené polévky, ale i kvalitní maso připravované nejrůznějšími způsoby. Základem našeho následujícího receptu je libové telecí maso doplněné zeleninou a mořskou vodou. Zkrátka ideální hlavní jídlo, které váš žaludek zbytečně nezatíží.

počet porcí  » 6
doba přípravy  » 75 min

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 1 kg telecího masa
  • 4 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 500 g hub
  • 13–14 pražených mandlí
  • 1 sklenice červeného vína
  • tymián
  • pepř
  • trocha hladké mouky na zaprášení
  • 250 ml mořské vody MarAqua
  • panenský olivový olej
Telecí na zelenině

Postup

Maso nakrájíme na plátky a zaprášíme moukou. Do hrnce nalijeme trošku oleje a plátky masa v něm orestujeme. Jakmile získají optimální barvu, vyjmeme je z hrnce.

Ve vzniklém výpeku orestujeme mrkev, cibuli, houby a na kousky nakrájená rajčata a vše posypeme špetkou tymiánu a pepře. Orestovanou zeleninovou směs zalijeme mořskou vodou a vínem a vaříme na mírném ohni po dobu asi 15 minut.

Uvařenou zeleninovou směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do hrnce vložíme plátky masa, posypeme je sekanými mandlemi a zalijeme omáčkou z rozmixované zeleniny. Doplníme vodu a vaříme na středním ohni po dobu 30 minut. 

Přejeme vám dobrou chuť.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování