info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi

Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi
9. 8. 2021
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s mořskými plody. Podmaní si vaše chutě a oslní i nejvybíravější mlsné jazyky.

počet porcí » 4
čas na přípravu » 15 minut
​​​​​​celkový čas » 35 minut

Rybí polévka je vynikající a velmi snadný pokrm. Můžete ho ale posunout o stupínek výš, když přidáte chobotnice a slávky. Pokud milujete mořské plody, tento recept si vás snadno získá. 

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 1 litr rybího vývaru 
  • 200 g slávek (pouze plody bez skořápek)
  • 2 filety z mořských ryb 
  • mořská voda na vaření podle chuti
  • 300 g chobotnice 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 šalotka 
  • olivový olej 
Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi

Příprava receptu:

Jemně nakrájejte šalotku a stroužek česneku. Nasekejte očištěné mořské ryby a nakrájejte asi čtvrtinu chobotnice na kroužky, zbytek na kostky. Pomocí kroužků můžete polévku dozdobit, pokud zdobení nefandíte, klidně celou chobotnici nakrájejte rovnou na kostky. 

V hrnci s trochou rozpáleného oleje restujte česnek a šalotku. Když šalotka začne hnědnout, přidejte ryby a chobotnici. Poté přilijte rybí vývar a po troškách mořskou vodu, dokud nebude směs slaná tak, aby vám její chuť vyhovovala..
Přidejte také mušle bez skořápek a několik minut směs prohřívejte, aby se integrovaly všechny příchutě (cca 20 minut).

A je to! Přejeme dobrou chuť.
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování