info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Restovaná quinoa se zeleninou a sojovou omáčkou

Restovaná quinoa se zeleninou a sojovou omáčkou
4. 5. 2020

Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí zájmu milovníků o zdravou výživu. Diabetici oceňují její nízký glykemický index, ostatní zase bohatý obsah minerálů a dalších prospěšných látek. A když si quinou orestujete se zeleninou, sojovou omáčkou a skleničkou mořské vody? Výsledkem bude lehký a dostatečně vydatný oběd.

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU 2 PORCÍ

½ sklenice quinoy (česky merlík chilský)

½ kapie

½ cibule

2 mrkve

1 pórek

½ cukety

3 lžíce sojové omáčky

1 bobkový list

1 sklenice vody

1 sklenička (panák) mořské vody MarAqua

mletý pepř

olivový olej

 Quinoa (česky merlík chilský)

POSTUP:

Do cedníku nasypeme quinou, kterou pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili její hořké chuti.  

Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme okapanou quinou. Restujeme asi jednu minutu, dokud se neodpaří všechna přebytečná voda a quinoa není lehce osmahnutá. Následně přidáme bobkový list, mořskou vodu MarAqua a 2 sklenice zeleninového vývaru. Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumíme plamen a za stálého míchání počkáme, až quinoa do sebe nasaje všechnu vodu. Posléze hrnec odstavíme stranou.

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky a vložíme ji na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje. Jakmile je zelenina osmahnutá, přilijeme sójovou omáčku, přidáme quinou a směs necháme několik minut vychladnout.  
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování