info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Restovaná quinoa se zeleninou a sojovou omáčkou

Restovaná quinoa se zeleninou a sojovou omáčkou
4. 5. 2020

Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí zájmu milovníků o zdravou výživu. Diabetici oceňují její nízký glykemický index, ostatní zase bohatý obsah minerálů a dalších prospěšných látek. A když si quinou orestujete se zeleninou, sojovou omáčkou a skleničkou mořské vody? Výsledkem bude lehký a dostatečně vydatný oběd.

počet porcí  » 2
doba přípravy  » 30 min

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU 2 PORCÍ

  • ½ sklenice quinoy (česky merlík chilský)
  • ½ kapie
  • ½ cibule
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • ½ cukety
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 sklenice zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • sklenice vody 
  • panák mořské vody MarAqua 
  • mletý pepř
  • olivový olej
 Quinoa (česky merlík chilský)

POSTUP:

Do cedníku nasypeme quinou, kterou pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili její hořké chuti.  

Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme okapanou quinou. Restujeme asi jednu minutu, dokud se neodpaří všechna přebytečná voda a quinoa není lehce osmahnutá. Následně přidáme bobkový list, mořskou vodu a 2 sklenice zeleninového vývaru. Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumíme plamen a za stálého míchání počkáme, až quinoa do sebe nasaje všechnu vodu. Posléze hrnec odstavíme stranou.

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky a vložíme ji na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje. Jakmile je zelenina osmahnutá, přilijeme sójovou omáčku, přidáme quinou a směs necháme několik minut vychladnout.  

Přejeme vám dobrou chuť.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování