Španělský bramborový salát připravený v mořské vodě
Bramborový salát patří mezi tradiční a oblíbené přílohy. Často bývá servírován jako ukázka hostitelova kulinářského umění. K jeho přípravě se používají chuťově bohaté suroviny, díky nimž si získal oblibu po celém světě. Pojďme se nyní společně podívat, jak připravit bramborový salát v mořské vodě. Ačkoliv může tento recept působit na první pohled poněkud netypicky, výsledek vás zaručeně ohromí. Vzhůru do vaření!
počet porcí » 2
doba přípravy » 60 min
Budeme potřebovat následující ingredience:
3 velké brambory
1 balení plněných oliv
1 konzerva tuňáka
2 vejce
olej
1 plechovka kukuřice
1 sklenice sterilované červené papriky
1 bílý chřest
vařené krevety

Příprava:
Do hrnce vlijeme sklenku mořské vody a přidáme trojnásobné množství vody z kohoutku. Brambory nakrájené na měsíčky vložíme do hrnce a 15 minut vaříme. Jakmile jsou hotové, necháme je okapat v cedníku. Po okapání je odložíme stranou a necháme vychladnout.
Mezitím nadrobno nakrájíme ostatní suroviny (olivy, bílý chřest, tuňáka, kukuřici, krevety a sterilovanou papriku) a vložíme je do velké mísy.
Do mixovací nádoby dáme dvě vejce, přidáme větší množství oleje a 40 ml mořské vody. Mixér ponoříme až na dno a vše důkladně rozmixujeme. Během mixování přiléváme olej, dokud majonéza nezíská správnou konzistenci.
Majonézu následně smícháme s bramborami a zbytkem ingrediencí připravených ve velké míse.