
Králík na česneku
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Náš dnešní recept je určen všem, kteří nechtějí dlouhé hodiny trávit před plotnou, a přitom si užít dokonalé chuti. Příprava rajčatové omáčky je skutečně jednoduchá. Pokrm zasytí, ale zároveň žaludek zbytečně nezatěžuje, proto se hodí jako lehká večeře.
počet porcí » 2–4 (dle použití)
doba přípravy » 30 min
1 kg zralých rajčat
1 cibule
1 lžíce cukru
1 stroužek česneku
150 ml mořské vody MarAqua
1 list bazalky
olivový olej
Rajčata spaříme v hrnci s vodou (mořská voda MarAqua zředěná v poměru 2:1 s vodou z kohoutku), oloupeme je a zbavíme semínek. V kastrolu rozpálíme trochu olivového oleje, dodáme na měsíčky nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem a vše dozlatova osmahneme.
Potom přidáme na kostičky nakrájená rajčata, bazalku a zalijeme mořskou vodou MarAqua.
Necháme vařit na mírném ohni po dobu zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Směs propasírujeme a podáváme za studena.
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...