info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Ragú z brambor a sépií

Ragú z brambor a sépií
20. 4. 2020

Také se vám při představě, že jíst hlavonožce ježí vlasy na hlavě? Zkuste tuto obavu překonat společně s námi a uvařte si ragú z brambor a sépií. Jeho chuť podtržená mořskou vodou vás přesvědčí, že je dobré dát i těmto, na naše podmínky poněkud netradičním, receptům šanci.

počet porcí  » 2–3
doba přípravy  » 75 min

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU

700 g sépií

4 středně velké brambory

3 pasírovaná rajčata

2 středně velké cibule

1 červená paprika

3 bobkové listy

3 stroužky česneku

400 ml mořské vody MarAqua

600 ml vody z kohoutku

černý pepř, sladká paprika, kajenský pepř 

Ragú z brambor a sépií

POSTUP:

Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku restujeme v hrnci na olivovém oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Přidáme pasírovaná rajčata a za pomalého míchání směs vaříme na mírném ohni po dobu 10 minut. Okořeníme podle chuti sladkou paprikou, černým pepřem a kajenským pepřem.

V nádobě smícháme mořskou vodu s vodou z kohoutku a vodu ohřejeme.

Mezitím nakrájíme sépie na zhruba 2centimetrové kousky, které spolu s bobkovým listem vložíme do hrnce se zeleninou a zalijeme ohřátou směsí mořské a sladké vody. Všechny suroviny musí být zcela ponořené. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut. V případě potřeby můžeme přilít více teplé vody (mějte na paměti, že toto jídlo se má podobat vývaru).

Brambory nakrájíme na nepravidelně velké kousky, aby se z nich uvolnil škrob, který ragú zahustí. Vložíme je do hrnce a vaříme, dokud nejsou měkké. V případě potřeby výslednou směs zalijeme vodou.  
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování