
Mušle s bílým vermutem, nebo klasickým bílým vínem
Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosfé ...
Také se vám při představě, že jíst hlavonožce ježí vlasy na hlavě? Zkuste tuto obavu překonat společně s námi a uvařte si ragú z brambor a sépií. Jeho chuť podtržená mořskou vodou vás přesvědčí, že je dobré dát i těmto, na naše podmínky poněkud netradičním, receptům šanci.
počet porcí » 2–3
doba přípravy » 75 min
700 g sépií
4 středně velké brambory
3 pasírovaná rajčata
2 středně velké cibule
1 červená paprika
3 bobkové listy
3 stroužky česneku
400 ml mořské vody MarAqua
600 ml vody z kohoutku
černý pepř, sladká paprika, kajenský pepř
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku restujeme v hrnci na olivovém oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Přidáme pasírovaná rajčata a za pomalého míchání směs vaříme na mírném ohni po dobu 10 minut. Okořeníme podle chuti sladkou paprikou, černým pepřem a kajenským pepřem.
V nádobě smícháme mořskou vodu s vodou z kohoutku a vodu ohřejeme.
Mezitím nakrájíme sépie na zhruba 2centimetrové kousky, které spolu s bobkovým listem vložíme do hrnce se zeleninou a zalijeme ohřátou směsí mořské a sladké vody. Všechny suroviny musí být zcela ponořené. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut. V případě potřeby můžeme přilít více teplé vody (mějte na paměti, že toto jídlo se má podobat vývaru).
Brambory nakrájíme na nepravidelně velké kousky, aby se z nich uvolnil škrob, který ragú zahustí. Vložíme je do hrnce a vaříme, dokud nejsou měkké. V případě potřeby výslednou směs zalijeme vodou.
Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosfé ...
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s m ...
Guláš není jen výsada Maďarů a Čechů. V Andalusii připravují svou trad ...