
Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi m ...
Také se vám při představě, že jíst hlavonožce ježí vlasy na hlavě? Zkuste tuto obavu překonat společně s námi a uvařte si ragú z brambor a sépií. Jeho chuť podtržená mořskou vodou vás přesvědčí, že je dobré dát i těmto, na naše podmínky poněkud netradičním, receptům šanci.
počet porcí » 2–3
doba přípravy » 75 min
700 g sépií
4 středně velké brambory
3 pasírovaná rajčata
2 středně velké cibule
1 červená paprika
3 bobkové listy
3 stroužky česneku
400 ml mořské vody MarAqua
600 ml vody z kohoutku
černý pepř, sladká paprika, kajenský pepř
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku restujeme v hrnci na olivovém oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Přidáme pasírovaná rajčata a za pomalého míchání směs vaříme na mírném ohni po dobu 10 minut. Okořeníme podle chuti sladkou paprikou, černým pepřem a kajenským pepřem.
V nádobě smícháme mořskou vodu s vodou z kohoutku a vodu ohřejeme.
Mezitím nakrájíme sépie na zhruba 2centimetrové kousky, které spolu s bobkovým listem vložíme do hrnce se zeleninou a zalijeme ohřátou směsí mořské a sladké vody. Všechny suroviny musí být zcela ponořené. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut. V případě potřeby můžeme přilít více teplé vody (mějte na paměti, že toto jídlo se má podobat vývaru).
Brambory nakrájíme na nepravidelně velké kousky, aby se z nich uvolnil škrob, který ragú zahustí. Vložíme je do hrnce a vaříme, dokud nejsou měkké. V případě potřeby výslednou směs zalijeme vodou.
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi m ...
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Španělská kuchyně, to nejsou jen saláty a studené polévky, ale i kvali ...