info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Polévka z mořských plodů

Polévka z mořských plodů
23. 3. 2020

Moře nenabízí pouze blahodárné účinky své vody, ale je domovem celé řady živočichů a plodů, které lechtají naše chuťové pohárky. Příkladem za všechny je náš dnešní recept – polévka z mořských plodů, která obsahuje to nejlepší, co může v hlubinách moře najít. O skvělé chuti nemusíme hovořit dlouho, ostatně, zkuste sami. 

počet porcí  » 6
doba přípravy  » 75 min

Suroviny na přípravu:

Mořská štika

1 kg mušlí

1 kg krevet

1 kg slávek

½ kg ocasu mořského ďasa

1 cibule

2 stroužky česneku

½ sklenice bílého vína

2 sklenice mořské vody MarAqua

sladká paprika

pár feferonek nebo pálivých papriček

Polévka z mořských plodů

Postup:

Do hrnce vložíme mořskou štiku a ocas mořského ďasa a necháme vařit po dobu zhruba 20 minut. Jakmile je maso měkké, nakrájíme jej na malé kousky a ponecháme stranou. Vývar přecedíme, čímž z něj dostaneme zbytky ryb a odložíme pro další použití.

Mušle necháme několik minut odmočit v mořské vodě MarAqua, aby se z nich odstranily nečistoty. Vaříme je v hrnci na středním ohni, dokud se neotevřou. Poté je hned scedíme a vodu ponecháme k dalšímu použití.  

Slávky očistíme a vaříme ve velkém hrnci stejným způsobem jako škeble. Jakmile se otevřou, vyndáme je z hrnce a necháme okapat. Vývar přecedíme a ponecháme k dalšímu použití.

Do druhého hrnce napustíme teplou vodu, do ní vložíme krevety a uvedeme do varu. V momentě, kdy voda začne vřít, hrnec z plotny odstavíme. Po vychladnutí jej položíme zpět na sporák a krevety vaříme na středním ohni. Po opětovném dosažení varu krevety scedíme a necháme odležet. Poté, co se zbaví přebytečné vody, oloupeme je. Vývar z krevet si schováme později.

Oloupeme si cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno a mírně osmahneme na panenském olivovém oleji při občasném míchání. Bílé víno přilijeme v momentě, kdy zelenina získá tu správnou barvu. Jakmile se alkohol vyvaří, přidáme mořskou vodu MarAqua. Navrch přihodíme ještě několik feferonek a trošku sladké papriky.

Nakonec do velkého hrnce slijeme vývar z ryb, mušlí, slávek i krevet a přidáme nadrobno nasekané kousky mořského ďasa a mořské štiky spolu s krevetami, mušlemi a slávkami. Poté vše vaříme na středním ohni po dobu 15 minut. Pro dosolení polévky můžeme použít mořskou vodu.
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování