
Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s m ...
počet porcí » 4
čas na přípravu » 25 minut
celkový čas » 40 minut
Dnes se podíváme na to, jak se na jihu Evropy připravují slávky s vermutem - jedno ze základních a zároveň nejlepších jídel, ve kterém hrají hlavní roli mušle.
Pór očistěte, nakrájejte na šikmé plátky a krátce osmahněte na olivovém oleji, přilejte mořskou a sladkou vodu. Ideální je použít hluboký kastrol.
Důkladně očistěte slávky a vhoďte je do kastrolu, přidejte vermut, bobkový list a pepř. Kastrol zakryjte a mušle vařte, dokud se neotevřou. Zavřené mušle bez milosti vyhoďte.
Vyjměte slávky z kastrolu, vyloupejte jejich obsah a ten vložte do velkého talíře.
Zahřejte omáčku, která zbyla v kastrolu, přidejte trochu rafinované kukuřičné mouky zředěné ve studené vodě, přiveďte k varu a bez přestání omáčku míchejte, dokud nezhoustne.
Omáčku přeceďte, přidejte trochu nasekané petrželky, dobře promíchejte a mušle dochuťte. Ozdobte talíře několika nahrubo nasekanými petrželkovými listy.
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s m ...
Guláš není jen výsada Maďarů a Čechů. V Andalusii připravují svou trad ...
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi m ...