
Dušené mořské plody se zeleninou
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
počet porcí » 4
čas na přípravu » 25 minut
celkový čas » 40 minut
Dnes se podíváme na to, jak se na jihu Evropy připravují slávky s vermutem - jedno ze základních a zároveň nejlepších jídel, ve kterém hrají hlavní roli mušle.
Pór očistěte, nakrájejte na šikmé plátky a krátce osmahněte na olivovém oleji, přilejte mořskou a sladkou vodu. Ideální je použít hluboký kastrol.
Důkladně očistěte slávky a vhoďte je do kastrolu, přidejte vermut, bobkový list a pepř. Kastrol zakryjte a mušle vařte, dokud se neotevřou. Zavřené mušle bez milosti vyhoďte.
Vyjměte slávky z kastrolu, vyloupejte jejich obsah a ten vložte do velkého talíře.
Zahřejte omáčku, která zbyla v kastrolu, přidejte trochu rafinované kukuřičné mouky zředěné ve studené vodě, přiveďte k varu a bez přestání omáčku míchejte, dokud nezhoustne.
Omáčku přeceďte, přidejte trochu nasekané petrželky, dobře promíchejte a mušle dochuťte. Ozdobte talíře několika nahrubo nasekanými petrželkovými listy.
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...