info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Mušle s bílým vermutem, nebo klasickým bílým vínem

Mušle s bílým vermutem, nebo klasickým bílým vínem
9. 9. 2021
Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosféru a navíc se velmi snadno připravuje.

počet porcí » 4
čas na přípravu » 25 minut
​​​​​​celkový čas » 40 minut

Dnes se podíváme na to, jak se na jihu Evropy připravují slávky s vermutem - jedno ze základních a zároveň nejlepších jídel, ve kterém hrají hlavní roli mušle. 

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 1 500 g slávek
  • 2 pórky
  • 125 ml bílého vermutu
  • mořská voda na vaření podle chuti
  • 350 ml sladké vody
  • rafinovaná kukuřičná mouka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • černý pepř
  • 1 bobkový list
  • petržel
Mušle s bílým vermutem, nebo klasickým bílým vínem

Příprava receptu:

Pór očistěte, nakrájejte na šikmé plátky a krátce osmahněte na olivovém oleji, přilejte mořskou a sladkou  vodu. Ideální je použít hluboký kastrol. 

Důkladně očistěte slávky a vhoďte je do kastrolu, přidejte vermut, bobkový list a pepř. Kastrol zakryjte a mušle vařte, dokud se neotevřou. Zavřené mušle bez milosti vyhoďte.

Vyjměte slávky z kastrolu, vyloupejte jejich obsah a ten vložte do velkého talíře.

Zahřejte omáčku, která zbyla v kastrolu, přidejte trochu rafinované kukuřičné mouky zředěné ve studené vodě, přiveďte k varu a bez přestání omáčku míchejte, dokud nezhoustne.

Omáčku přeceďte, přidejte trochu nasekané petrželky, dobře promíchejte a mušle dochuťte. Ozdobte talíře několika nahrubo nasekanými petrželkovými listy.
 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování