
Dušené mořské plody se zeleninou
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi málo kostí a jeho maso je křehké a šťavnaté. Proto se stal oblíbenou surovinou pro přípravu celé řady receptů. Dnes si ukážeme, jak jej připravit v zelené omáčce. Postup je velmi jednoduchý a výsledná chuť vám zajistí obdiv a uznání přítomných hostů.
počet porcí » 2–3
doba přípravy » 45 min
Připravíme dostatečně velký hrnec, do kterého se vejde celá ryba. Vložíme nastrouhanou cibuli a osmahneme ji na panenském olivovém oleji. Jakmile zhnědne, přisypeme do hrnce 2 lžíce hladké mouky. Směs řádně promícháme, abychom zamezili vzniku hrudek.
Poté přilejeme do hrnce sklenici bílého vína a stejné množství mořské vody zředěné vodou z kohoutku v poměru 1:3 (1 díl mořské vody na 3 díly vody z kohoutku). Přidáme na kolečka nakrájeného mořského ďasa, krevety a mušle.
Do hrnce nasypeme najemno nakrájenou petrželovou nať a přidáme pár bobkových listů. Vše povaříme na mírném ohni.
Jakmile je ryba měkká, můžeme servírovat.
Milujete středomořskou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet tyto du ...
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...