info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)

Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)
11. 5. 2020

Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi málo kostí a jeho maso je křehké a šťavnaté. Proto se stal oblíbenou surovinou pro přípravu celé řady receptů. Dnes si ukážeme, jak jej připravit v zelené omáčce. Postup je velmi jednoduchý a výsledná chuť vám zajistí obdiv a uznání přítomných hostů.

Suroviny na přípravu:

  • extra panenský olivový olej
  • cibule
  • mouka
  • mořská voda MarAqa
  • víno
  • mořský ďas
  • mušle
  • krevety
  • bobkový list
  • petrželová nať
Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)

Příprava:

Připravíme dostatečně velký hrnec, do kterého se vejde celá ryba. Vložíme nastrouhanou cibuli a osmahneme ji na panenském olivovém oleji. Jakmile zhnědne, přisypeme do hrnce 2 lžíce hladké mouky. Směs řádně promícháme, abychom zamezili vzniku hrudek.

Poté přilejeme do hrnce sklenici bílého vína a stejné množství mořské vody zředěné vodou z kohoutku v poměru 1:3 (1 díl mořské vody na 3 díly vody z kohoutku). Přidáme na kolečka nakrájeného mořského ďasa, krevety a mušle.
Do hrnce nasypeme najemno nakrájenou petrželovou nať a přidáme pár bobkových listů. Vše povaříme na mírném ohni.

Jakmile je ryba měkká, můžeme servírovat.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování