info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)

Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)
11. 5. 2020

Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi málo kostí a jeho maso je křehké a šťavnaté. Proto se stal oblíbenou surovinou pro přípravu celé řady receptů. Dnes si ukážeme, jak jej připravit v zelené omáčce. Postup je velmi jednoduchý a výsledná chuť vám zajistí obdiv a uznání přítomných hostů.

počet porcí  » 2–3
doba přípravy  » 45 min

Suroviny na přípravu:

  • extra panenský olivový olej
  • cibule
  • mouka
  • mořská voda MarAqa
  • víno
  • mořský ďas
  • mušle
  • krevety
  • bobkový list
  • petrželová nať
Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)

Příprava:

Připravíme dostatečně velký hrnec, do kterého se vejde celá ryba. Vložíme nastrouhanou cibuli a osmahneme ji na panenském olivovém oleji. Jakmile zhnědne, přisypeme do hrnce 2 lžíce hladké mouky. Směs řádně promícháme, abychom zamezili vzniku hrudek.

Poté přilejeme do hrnce sklenici bílého vína a stejné množství mořské vody zředěné vodou z kohoutku v poměru 1:3 (1 díl mořské vody na 3 díly vody z kohoutku). Přidáme na kolečka nakrájeného mořského ďasa, krevety a mušle.
Do hrnce nasypeme najemno nakrájenou petrželovou nať a přidáme pár bobkových listů. Vše povaříme na mírném ohni.

Jakmile je ryba měkká, můžeme servírovat.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování