
Králík na česneku
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Lilek naložený v medu patří mezi klasická jídla španělské kuchyně. Často bývá servírován k pivu či sklence vína. Málokdo ale ochutnal tento skvělý pokrm připravený v mořské vodě, která mu dodává osobitou, intenzivní chuť. Takovou s tradičními surovinami zkrátka nikdy nevykouzlíme.
počet porcí » 2
doba přípravy » 45 min
Lilky nakrájíme na přiměřeně velké nudličky. Do široké mísy vlijeme jednu sklenici mořské vody a dvě sklenice vody z kohoutku. Přidáme kávovou lžičku citronové šťávy a do této marinády na 20 minut lilky vložíme. Po vytažení je necháme okapat v cedníku, aby se zbavily přebytečné vody a obalujeme v hladké mouce.
Mezitím si připravíme pánev, olej rozehřejeme na teplotu vhodnou ke smažení. Jakmile je pánev rozpálená, položíme na ni v mouce obalené lilky. V žádném případě je nesolíme, příjemnou chuť jim dodá mořská voda.
Dozlatova usmažený lilek položíme na papírovou kuchyňskou utěrku, čímž se zbavíme přebytečného oleje. Hotový pokrm položíme na talíř. Před servírováním jej bohatě pokapeme medem nebo melasou (ideálně bio melasou) a posypeme nakrájenou pažitkou.
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...