info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Lilek nakládaný v medu a mořské vodě

Lilek nakládaný v medu a mořské vodě
7. 2. 2020

Lilek naložený v medu patří mezi klasická jídla španělské kuchyně. Často bývá servírován k pivu či sklence vína. Málokdo ale ochutnal tento skvělý pokrm připravený v mořské vodě, která mu dodává osobitou, intenzivní chuť. Takovou s tradičními surovinami zkrátka nikdy nevykouzlíme.

počet porcí  » 2
doba přípravy  » 45 min

Suroviny potřebné na přípravu:

  • lilky vhodné ke smažení
  • mořská voda
  • citronová šťáva
  • mouka
  • olivový olej
  • med
  • pažitka
Lilek nakládaný v medu a mořské vodě

Postup:

Lilky nakrájíme na přiměřeně velké nudličky. Do široké mísy vlijeme jednu sklenici mořské vody a dvě sklenice vody z kohoutku. Přidáme kávovou lžičku citronové šťávy a do této marinády na 20 minut lilky vložíme. Po vytažení je necháme okapat v cedníku, aby se zbavily přebytečné vody a obalujeme v hladké mouce. 

Mezitím si připravíme pánev, olej rozehřejeme na teplotu vhodnou ke smažení. Jakmile je pánev rozpálená, položíme na ni v mouce obalené lilky. V žádném případě je nesolíme, příjemnou chuť jim dodá mořská voda.

Dozlatova usmažený lilek položíme na papírovou kuchyňskou utěrku, čímž se zbavíme přebytečného oleje. Hotový pokrm položíme na talíř. Před servírováním jej bohatě pokapeme medem nebo melasou (ideálně bio melasou) a posypeme nakrájenou pažitkou.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování