info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Králík na česneku

Králík na česneku
24. 5. 2023
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co takhle vyzkoušet středomořskou variantu tohoto receptu? Jsme si jisti, že si ji zamilujete a okouzlí vás neodolatelnými chutěmi a vůněmi.

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 1 celý králík
  • mořská voda MarAqua
  • pepř
  • rozmarýn
  • extra panenský olivový olej
  • 1 sklenice bílého vína
  • 8 stroužků česneku
Králík na česneku

Králíka omyjte, zbavte tuku a hlavy. Maso nakrájejte na silné plátky v šířce 2 až 3 prstů a opepřete.

Nakrájejte nadrobno česnek. Přidejte jej na pánev a orestujte na velmi mírném ohni v dostatečném množství oleje, aby získal chuť. Česnek nemusí být dozlatova opečený, proto ho po 3 až 4 minutách vyndejte a ponechte stranou. Nyní pod pánví trochu zvyšte teplotu a králíka orestujte, přičemž je třeba maso obracet, aby se rovnoměrně opeklo ze všech stran. Poté přidejte znovu česnek a restuje jej 20 sekund, dokud nezíská zlatavou barvu. Dejte ale pozor, abyste česnek nespálili!

Nyní přidejte bílé víno a asi 100 ml mořské vody MarAqua. Nechte povařit, dokud se voda neodpaří. Nakonec posypte rozmarýnem (není nutné) a můžete servírovat, abyste si tento lahodný pokrm náležitě vychutnali.

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování