
Květáková curry polévka se špenátem
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské kuchyně a v poslední době si získává popularitu i u nás. Vzhledem k opravdu snadné a rychlé přípravě se není čemu divit. V horkých letních měsících polévka osvěží, dodá tělu potřebné živiny a zbytečně nezatíží žaludek. Přidáním kapky mořské vody navíc získá skutečně neopakovatelnou chuť.
počet porcí » 6
doba přípravy » 30 min
Nejprve nakrájíme chléb na malé čtverečky a nasypeme do větší misky. Přidáme spařené, oloupané a na čtverečky nakrájená rajčata bez slupky. Papriku, okurku a česnek nakrájíme na malé kousky a celou směs přidáme k rajčatům. Posypeme římským kmínem, dodáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci vinného octa.
Vše zalijeme 0,5 l sladké vody a přidáme mořskou vodu dle chuti. Polévka tak získá všechny potřebné minerální látky a stopové prvky a chuťově se výrazně odliší od ostatních pokrmů.
Polévku mixujeme tyčovým mixérem a přecedíme. Poté ji necháme dostatečně uležet v lednici, aby získala správnou teplotu.
Nastal čas na servírování. Polévku můžeme ozdobit oblíbenou zeleninou a čerstvými bylinkami dle chuti. Výborná je také s krutony z toustového chleba tak, jak si ji rádi dáváme my. Případně je možné do polévky přidat lžíci smetany.
Přejeme vám dobrou chuť.
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s m ...
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...