info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Dýňový krém

Dýňový krém
2. 3. 2020

Dýně je již dlouhá staletí nedílnou součástí jídelníčku obyvatel jižní Evropy a v posledních letech její obliba stoupá i u nás. Dnes jsme si pro vás připravili recept na dýňový krém, kterému troška mořské vody dodává neopakovatelnou chuť. 

Suroviny pro přípravu 2 porcí:

  • 1 větší kus dýně
  • 1 střední pórek
  • 1 střední brambor
  • 1 mrkev
  • ½ střední cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vody
  • 1 sklenička mořské vody MarAqua
  • muškátový oříšek
  • černý pepř
Dýňový krém

Postup:

Oloupeme cibuli a stejně jako mrkev ji nakrájíme na několik menších kousků. Odřežeme zelenou část pórku, zbytek omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Na menší kousky rozdělíme rovněž oloupanou bramboru. 

Nachystáme si dýni. Nejprve odstraníme její slupku a semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Do hrnce vložíme 3-4 lžíce oleje a přidáme zeleninu. Směs restujeme, dokud nezíská lehce zlatavou barvu, zhruba po dobu 110 sekund. Následně dodáme muškátový oříšek a černý pepř. Po několika minutách vše zalijeme vodou z kohoutku a skleničkou mořské vody MarAqua. Polévku vaříme na středně silném ohni, dokud dýně nezměkne.

Jakmile je zelenina hotová, propasírujeme ji přes děrovanou naběračku do druhého hrnce, kam také přilejeme polovinu zbylého zeleninového vývaru. Polévku mixujeme, dokud nezíská jemnou, krémovou konzistenci.   
 

 

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování