
Květáková curry polévka se špenátem
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...
Dýně je již dlouhá staletí nedílnou součástí jídelníčku obyvatel jižní Evropy a v posledních letech její obliba stoupá i u nás. Dnes jsme si pro vás připravili recept na dýňový krém, kterému troška mořské vody dodává neopakovatelnou chuť.
počet porcí » 2
doba přípravy » 30 min
Oloupeme cibuli a stejně jako mrkev ji nakrájíme na několik menších kousků. Odřežeme zelenou část pórku, zbytek omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Na menší kousky rozdělíme rovněž oloupanou bramboru.
Nachystáme si dýni. Nejprve odstraníme její slupku a semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Do hrnce vložíme 3-4 lžíce oleje a přidáme zeleninu. Směs restujeme, dokud nezíská lehce zlatavou barvu, zhruba po dobu 110 sekund. Následně dodáme muškátový oříšek a černý pepř. Po několika minutách vše zalijeme vodou z kohoutku a skleničkou mořské vody MarAqua. Polévku vaříme na středně silném ohni, dokud dýně nezměkne.
Jakmile je zelenina hotová, propasírujeme ji přes děrovanou naběračku do druhého hrnce, kam také přilejeme polovinu zbylého zeleninového vývaru. Polévku mixujeme, dokud nezíská jemnou, krémovou konzistenci.
Zahřejte se hustou zdravou květákovou polévkou, která je vhodná pro ve ...
Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s m ...
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské ...