
Králík na česneku
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Mořského ďasa očistěte, osušte ho a nakrájejte na velké kostky. Pak kostky obalte v mouce, zlehka osmažte na oleji a po osmažení vyndejte z pánve a odložte stranou.
Do větší mísy nalijte dostatečné množství vody MarAqua a nechte v ní škeble a mušle namočené asi 30 minut až 1 hodinu, aby se dobře očistily. Poté do hrnce vlijte trochu vody MarAqua, přidejte škeble a očištěné slávky a nechte je vařit, dokud se neotevřou. Jakmile jsou mořské plody hotové, sundejte je z plotny a vývar, který zůstal v hrnci, sceďte a ponechte jej také stranou.
Krevety oloupejte, hlavy a krunýře vložte do hrnce nebo kastrolu s trochou oleje a vody MarAqua, několik minut vše vařte na mírném ohni, přičemž hlavy v hrnci rozdrťte libovolným nástrojem, abyste z nich získali šťávu pro vývar. Poté vše sceďte a šťávu z hlav přidejte do vývaru ze škeblí a slávek.
Nyní si připravte sofrito. Nakrájejte cibuli, papriku a mrkev a vše osmahněte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou sépii spolu s česnekem, drcenými mandlemi, nastrouhanými rajčaty a lžičkou cukru. Přilijte víno a směs vařte na prudkém ohni, dokud se alkohol neodpaří. Poté ke směsi vložte mořského ďasa a mořské plody, přilijte odstátý vývar, vše promíchejte a ochutnejte. V případě potřeby přidejte mořskou vodu MarAqua.
Hotovou rybu se zeleninou nechte odpočinout, podle chuti přidejte sladkou papriku a můžete podávat.
Tento oblíbený pokrm vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ale co ta ...
Tradiční španělský pokrm, paella, je připravován z rýže, zeleniny a mo ...
Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosfé ...