Rybí polévka s chobotnicí a mušlemi
- veronika7388
- 20. 2. 2024
- Minut čtení: 1

Naučte se, jak připravit opravdu chutnou a zároveň snadnou polévku s mořskými plody. Podmaní si vaše chutě a oslní i nejvybíravější mlsné jazyky.
Rybí polévka je vynikající a velmi snadný pokrm. Můžete ho ale posunout o stupínek výš, když přidáte chobotnice a slávky. Pokud milujete mořské plody, tento recept si vás snadno získá.
SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:
1 litr rybího vývaru
200 g slávek (pouze plody bez skořápek)
2 filety z mořských ryb
mořská voda na vaření podle chuti
300 g chobotnice
1 stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
Příprava receptu:
Jemně nakrájejte šalotku a stroužek česneku. Nasekejte očištěné mořské ryby a nakrájejte asi čtvrtinu chobotnice na kroužky, zbytek na kostky. Pomocí kroužků můžete polévku dozdobit, pokud zdobení nefandíte, klidně celou chobotnici nakrájejte rovnou na kostky.
V hrnci s trochou rozpáleného oleje restujte česnek a šalotku. Když šalotka začne hnědnout, přidejte ryby a chobotnici. Poté přilijte rybí vývar a po troškách mořskou vodu, dokud nebude směs slaná tak, aby vám její chuť vyhovovala.
Přidejte také mušle bez skořápek a několik minut směs prohřívejte, aby se integrovaly všechny příchutě (cca 20 minut).
A je to! Přejeme dobrou chuť.