
Připravte si doma vynikající jídlo, které navodí středomořskou atmosféru a navíc se velmi snadno připravuje.
SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:
1 500 g slávek
2 pórky
125 ml bílého vermutu
mořská voda podle chuti
350 ml sladké vody
rafinovaná kukuřičná mouka
extra panenský olivový olej
sůl
černý pepř
1 bobkový list
petržel
Příprava receptu:
Pór očistěte, nakrájejte na šikmé plátky a krátce osmahněte na olivovém oleji, přilejte mořskou a sladkou vodu. Ideální je použít hluboký kastrol.
Důkladně očistěte slávky a vhoďte je do kastrolu, přidejte vermut, bobkový list a pepř. Kastrol zakryjte a mušle vařte, dokud se neotevřou. Zavřené mušle bez milosti vyhoďte.
Vyjměte slávky z kastrolu, vyloupejte jejich obsah a ten vložte do velkého talíře.
Zahřejte omáčku, která zbyla v kastrolu, přidejte trochu rafinované kukuřičné mouky zředěné ve studené vodě, přiveďte k varu a bez přestání omáčku míchejte, dokud nezhoustne.
Omáčku přeceďte, přidejte trochu nasekané petrželky, dobře promíchejte a mušle dochuťte.
Ozdobte talíře několika nahrubo nasekanými petrželkovými listy.