Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi málo kostí a jeho maso je křehké a šťavnaté. Proto se stal oblíbenou surovinou pro přípravu celé řady receptů. Dnes si ukážeme, jak jej připravit v zelené omáčce. Postup je velmi jednoduchý a výsledná chuť vám zajistí obdiv a uznání přítomných hostů.
Suroviny na přípravu:
extra panenský olivový olej
cibule
mouka
mořská voda MarAqa
víno
mořský ďas
mušle
krevety
bobkový list
petrželová nať
Příprava:
Připravíme dostatečně velký hrnec, do kterého se vejde celá ryba. Vložíme nastrouhanou cibuli a osmahneme ji na panenském olivovém oleji. Jakmile zhnědne, přisypeme do hrnce 2 lžíce hladké mouky. Směs řádně promícháme, abychom zamezili vzniku hrudek. Poté přilejeme do hrnce sklenici bílého vína a stejné množství mořské vody zředěné vodou z kohoutku v poměru 1:3 (1 díl mořské vody na 3 díly vody z kohoutku). Přidáme na kolečka nakrájeného mořského ďasa, krevety a mušle. Do hrnce nasypeme najemno nakrájenou petrželovou nať a přidáme pár bobkových listů. Vše povaříme na mírném ohni. Jakmile je ryba měkká, můžeme servírovat.