top of page

Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)



Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi málo kostí a jeho maso je křehké a šťavnaté. Proto se stal oblíbenou surovinou pro přípravu celé řady receptů. Dnes si ukážeme, jak jej připravit v zelené omáčce. Postup je velmi jednoduchý a výsledná chuť vám zajistí obdiv a uznání přítomných hostů.


Suroviny na přípravu:


  • extra panenský olivový olej

  • cibule

  • mouka

  • mořská voda MarAqa

  • víno

  • mořský ďas

  • mušle

  • krevety

  • bobkový list

  • petrželová nať


Příprava:


Připravíme dostatečně velký hrnec, do kterého se vejde celá ryba. Vložíme nastrouhanou cibuli a osmahneme ji na panenském olivovém oleji. Jakmile zhnědne, přisypeme do hrnce 2 lžíce hladké mouky. Směs řádně promícháme, abychom zamezili vzniku hrudek. Poté přilejeme do hrnce sklenici bílého vína a stejné množství mořské vody zředěné vodou z kohoutku v poměru 1:3 (1 díl mořské vody na 3 díly vody z kohoutku). Přidáme na kolečka nakrájeného mořského ďasa, krevety a mušle. Do hrnce nasypeme najemno nakrájenou petrželovou nať a přidáme pár bobkových listů. Vše povaříme na mírném ohni. Jakmile je ryba měkká, můžeme servírovat.

bottom of page