info@bohemar.cz
EN English
/
  • No results to display.
You have: 0 items in your shopping cart
Shopping cart is empty.

Telecí na zelenině

Telecí na zelenině
27. 4. 2020

Španělská kuchyně, to nejsou jen saláty a studené polévky, ale i kvalitní maso připravované nejrůznějšími způsoby. Základem našeho následujícího receptu je libové telecí maso doplněné zeleninou a mořskou vodou. Zkrátka ideální hlavní jídlo, které váš žaludek zbytečně nezatíží.

počet porcí  » 6
doba přípravy  » 75 min

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 1 kg telecího masa
  • 4 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 500 g hub
  • 13–14 pražených mandlí
  • 1 sklenice červeného vína
  • tymián
  • pepř
  • trocha hladké mouky na zaprášení
  • 250 ml mořské vody MarAqua
  • panenský olivový olej
Telecí na zelenině

Postup

Maso nakrájíme na plátky a zaprášíme moukou. Do hrnce nalijeme trošku oleje a plátky masa v něm orestujeme. Jakmile získají optimální barvu, vyjmeme je z hrnce.

Ve vzniklém výpeku orestujeme mrkev, cibuli, houby a na kousky nakrájená rajčata a vše posypeme špetkou tymiánu a pepře. Orestovanou zeleninovou směs zalijeme mořskou vodou a vínem a vaříme na mírném ohni po dobu asi 15 minut.

Uvařenou zeleninovou směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do hrnce vložíme plátky masa, posypeme je sekanými mandlemi a zalijeme omáčkou z rozmixované zeleniny. Doplníme vodu a vaříme na středním ohni po dobu 30 minut. 

Přejeme vám dobrou chuť.

You might enjoy

Discover the beneficial effects of sea water
Cart Contents
In total:  0,00
View cart
Back to shopping