
Mořský ďas v salsa verde (zelené omáčce)
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi m ...
Španělská kuchyně, to nejsou jen saláty a studené polévky, ale i kvalitní maso připravované nejrůznějšími způsoby. Základem našeho následujícího receptu je libové telecí maso doplněné zeleninou a mořskou vodou. Zkrátka ideální hlavní jídlo, které váš žaludek zbytečně nezatíží.
počet porcí » 6
doba přípravy » 75 min
Maso nakrájíme na plátky a zaprášíme moukou. Do hrnce nalijeme trošku oleje a plátky masa v něm orestujeme. Jakmile získají optimální barvu, vyjmeme je z hrnce.
Ve vzniklém výpeku orestujeme mrkev, cibuli, houby a na kousky nakrájená rajčata a vše posypeme špetkou tymiánu a pepře. Orestovanou zeleninovou směs zalijeme mořskou vodou a vínem a vaříme na mírném ohni po dobu asi 15 minut.
Uvařenou zeleninovou směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do hrnce vložíme plátky masa, posypeme je sekanými mandlemi a zalijeme omáčkou z rozmixované zeleniny. Doplníme vodu a vaříme na středním ohni po dobu 30 minut.
Přejeme vám dobrou chuť.
Mořský ďas patří mezi chuťově nejvýraznější ryby. Obsahuje jen velmi m ...
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Také se vám při představě, že jíst hlavonožce ježí vlasy na hlavě? Zku ...