
Gazpacho – španělská rajčatová polévka
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské ...
počet porcí » 2
doba přípravy » 30 min
Oloupeme cibuli a stejně jako mrkev ji nakrájíme na několik menších kousků. Odřežeme zelenou část pórku, zbytek omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Na menší kousky rozdělíme rovněž oloupanou bramboru.
Nachystáme si dýni. Nejprve odstraníme její slupku a semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Do hrnce vložíme 3-4 lžíce oleje a přidáme zeleninu. Směs restujeme, dokud nezíská lehce zlatavou barvu, zhruba po dobu 110 sekund. Následně dodáme muškátový oříšek a černý pepř. Po několika minutách vše zalijeme vodou z kohoutku a skleničkou mořské vody MarAqua. Polévku vaříme na středně silném ohni, dokud dýně nezměkne.
Jakmile je zelenina hotová, propasírujeme ji přes děrovanou naběračku do druhého hrnce, kam také přilejeme polovinu zbylého zeleninového vývaru. Polévku mixujeme, dokud nezíská jemnou, krémovou konzistenci.
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské ...
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Náš dnešní recept je určen všem, kteří nechtějí dlouhé hodiny trávit p ...