
Restovaná quinoa se zeleninou a sojovou omáčkou
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské kuchyně a v poslední době si získává popularitu i u nás. Vzhledem k opravdu snadné a rychlé přípravě se není čemu divit. V horkých letních měsících polévka osvěží, dodá tělu potřebné živiny a zbytečně nezatíží žaludek. Přidáním kapky mořské vody navíc získá skutečně neopakovatelnou chuť.
počet porcí » 6
doba přípravy » 30 min
Nejprve nakrájíme chléb na malé čtverečky a nasypeme do větší misky. Přidáme spařené, oloupané a na čtverečky nakrájená rajčata bez slupky. Papriku, okurku a česnek nakrájíme na malé kousky a celou směs přidáme k rajčatům. Posypeme římským kmínem, dodáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci vinného octa.
Vše zalijeme 0,5 l mořské vody a přidáme sladkou vodu dle chuti. Polévka tak získá všechny potřebné minerální látky a stopové prvky a chuťově se výrazně odliší od ostatních pokrmů.
Polévku mixujeme tyčovým mixérem a přecedíme. Poté ji necháme dostatečně uležet v lednici, aby získala správnou teplotu.
Nastal čas na servírování. Polévku můžeme ozdobit oblíbenou zeleninou a čerstvými bylinkami dle chuti. Výborná je také s krutony z toustového chleba tak, jak si ji rádi dáváme my. Případně je možné do polévky přidat lžíci smetany.
Přejeme vám dobrou chuť.
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Náš dnešní recept je určen všem, kteří nechtějí dlouhé hodiny trávit p ...
Moře nenabízí pouze blahodárné účinky své vody, ale je domovem celé řa ...