info@bohemar.cz
EN English
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

Gazpacho – španělská rajčatová polévka

Gazpacho –  španělská rajčatová polévka
26. 6. 2020

Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské kuchyně a v poslední době si získává popularitu i u nás. Vzhledem k opravdu snadné a rychlé přípravě se není čemu divit. V horkých letních měsících polévka osvěží, dodá tělu potřebné živiny a zbytečně nezatíží žaludek. Přidáním kapky mořské vody navíc získá skutečně neopakovatelnou chuť.
 

počet porcí  » 6
doba přípravy  » 30 min

SUROVINY PRO PŘÍPRAVU:

  • 6 větších rajčat
  • ¼ okurky hadovky
  • ½ zelené papriky
  • 2 plátky kvalitního toustového chleba
  • 3 stroužky česneku
  • římský kmín
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • voda 
  • 0,5 l mořské vody MarAqua
  • zelenina a čerstvé bylinky na ozdobu a dochucení
Studená zeleninová polévka gazpacho

Postup:

Nejprve nakrájíme chléb na malé čtverečky a nasypeme do větší misky. Přidáme spařené, oloupané a na čtverečky nakrájená rajčata bez slupky. Papriku, okurku a česnek nakrájíme na malé kousky a celou směs přidáme k rajčatům. Posypeme římským kmínem, dodáme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci vinného octa. 

Vše zalijeme 0,5 l mořské vody a přidáme sladkou vodu dle chuti. Polévka tak získá všechny potřebné minerální látky a stopové prvky a chuťově se výrazně odliší od ostatních pokrmů.

Polévku mixujeme tyčovým mixérem a přecedíme. Poté ji necháme dostatečně uležet v lednici, aby získala správnou teplotu.

Nastal čas na servírování. Polévku můžeme ozdobit oblíbenou zeleninou a čerstvými bylinkami dle chuti. Výborná je také s krutony z toustového chleba tak, jak si ji rádi dáváme my. Případně je možné do polévky přidat lžíci smetany. 

Přejeme vám dobrou chuť.

You might enjoy

Discover positive effects of seawater
Obsah košíku
Celkem:  0,00
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování