
Gazpacho – španělská rajčatová polévka
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské ...
Česnekový krém ajoblanco je jedním ze španělských národních pokrmů, jehož tradice se datuje do doby antického Říma. Studená polévka velmi často slouží jako součást vydatného obědu, ale mnohdy se jí samostatně. Pojďte si ji připravit společně s námi a přesuňte se alespoň svými chuťovými pohárky do slunné oblasti Granady.
počet porcí » 6
Nejprve v nejméně litrové nádobě smícháme mořskou a sladkou vodu. Nakrájený chleba pokapeme dostatečným množstvím oleje a ponecháme stranou.
Oloupeme česnek, rozkrojíme jej na půlky a vyjmeme z něj klíčky. Do kastrolu nalijeme trochu vody, kterou přivedeme do varu. Následně přidáme česnek, který vaříme tak dlouho, dokud voda opět nezačne vřít.
Do nádoby mixéru vložíme česnek, loupané mandle a vše zalijeme trochou studené vody. Směs rozmixujeme. Přidáme osmažený chléb, ocet a studenou vodu a v mixování pokračujeme. Pokud je krém příliš hustý, můžeme jej zředit vodou. Po dosažení požadované konzistence jej zakápneme panenským olivovým olejem a znovu mixujeme, dokud se obě složky dokonale nepromísí.
Studená zeleninová polévka gazpacho je od nepaměti součástí španělské ...
Merlík chilský neboli quinoa se v posledních letech dostává do popředí ...
Náš dnešní recept je určen všem, kteří nechtějí dlouhé hodiny trávit p ...