info@bohemar.cz
EN English
/
  • No results to display.
You have: 0 items in your shopping cart
Shopping cart is empty.

Česnekový krém ajoblanco

Česnekový krém ajoblanco
16. 3. 2020

Česnekový krém ajoblanco je jedním ze španělských národních pokrmů, jehož tradice se datuje do doby antického Říma. Studená polévka velmi často slouží jako součást vydatného obědu, ale mnohdy se jí samostatně. Pojďte si ji připravit společně s námi a přesuňte se alespoň svými chuťovými pohárky do slunné oblasti Granady.

počet porcí  » 6

Suroviny pro přípravu:

  • 150 g krájeného chleba z předchozího dne
  • 100 g přírodních loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 30 ml octa z bílého vína
  • 1/3 l mořské vody MarAqua
  • 2/3 l vody z kohoutku
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • olej na osmažení chleba
Česnekový krém ajoblanco

Postup:

Nejprve v nejméně litrové nádobě smícháme mořskou a sladkou vodu. Nakrájený chleba pokapeme dostatečným množstvím oleje a ponecháme stranou. 

Oloupeme česnek, rozkrojíme jej na půlky a vyjmeme z něj klíčky. Do kastrolu nalijeme trochu vody, kterou přivedeme do varu. Následně přidáme česnek, který vaříme tak dlouho, dokud voda opět nezačne vřít. 

Do nádoby mixéru vložíme česnek, loupané mandle a vše zalijeme trochou studené vody. Směs rozmixujeme. Přidáme osmažený chléb, ocet a studenou vodu a v mixování pokračujeme. Pokud je krém příliš hustý, můžeme jej zředit vodou. Po dosažení požadované konzistence jej zakápneme panenským olivovým olejem a znovu mixujeme, dokud se obě složky dokonale nepromísí.
 

You might enjoy

Discover the beneficial effects of sea water
Cart Contents
In total:  0,00
View cart
Back to shopping