info@bohemar.cz
CZ Česky
/
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Nákupní košík je prázdný.

FAQ

Jak mi může mořská voda pomoci?

Mořská voda obsahuje většinu prvků periodické tabulky (všech 78 minerálů a stopových prvků), vitamíny, karotenoidy, mastné kyseliny, polypeptidy, organické kyseliny, enzymy, polysacharidy, polyfenoly, chlorofyl, přírodní antibiotika a antimykotika.

Díky svému jedinečnému složení nachází mořská voda široké využití jako přírodní prostředek pro výživu a regeneraci buněk, podporu imunity a celkového upevnění lidského zdraví a vitality.

Kde mořskou vodu získáváme?

Oblast, odkud naší mořskou vodu získáváme, je bohatá na aktivní vulkanickou činnost a vzniká zde jev, kterému se odborně říká upwelling. Díky němu a biologickému procesu planktonu dochází k přeměně rozpouštěných minerálů do organické, disponibilní, pro nás kompletně vstřebatelné podoby.

Místo, kde dochází k odběru mořské vody, se nachází ve vzdálenosti 1 300 m od pobřeží v hloubce 38 m. Sací potrubí je umístěno ve výšce 6 m od mořského dna.

Voda, kterou prodáváme není nijak tepelně ani chemicky upravena, za to je za studena 4x mikrofiltrována.

Proč je důležité filtrovat mořskou vodu?

Každý rok jsou do moře vhozeny miliony tun plastů, zatímco marně čekáme na legislativu, která by tuto praxi regulovala. Dobře si uvědomujeme, jak nezbytné je pečovat o čistotu vodních zdrojů. Musíme zajistit naprostou nezávadnost vody, kterou pijeme. Při jejím balení proto klademe velký důraz na náležitou filtraci.

Jaké využití má mořská voda?

Mořská voda je vhodné přírodní řešení k posílení imunity a odolnosti vůči nemocem. Tělu vlastní složení dovoluje dlouhodobé užívání a tak je vhodná i při řešení chronických obtíží, neboť obsahuje všechny organické, volně rozpuštěné minerály a stopové prvky v přesných vzájemných proporcích, podobných jako v krevní plazmě. Její pH (až 8,4) zvyšuje zásaditost organismu.

Jak se voda používá:

V kuchyni: Mořská voda je zdravou a chutnou náhradou kuchyňské soli.

Proplach dutin: Při rýmě i chronických obtížích je vhodné mořskou vodou vyplachovat dutiny.

Obklady: Při ekzémech, akné, nebo lupence pomáhá oplachování kůže mořskou vodou.

Denní užívání: Mořská voda se může při správném ředění se sladkou vodou pít. Tělu tak dodáte veškeré minerály a stopové prvky v organické podobě a podpoříte jeho zdravé fungování.

Jaký je rozdíl mezi mořskou a rafinovanou kuchyňskou solí?

Začnete-li mořskou vodu používat jako základní ingredienci při přípravě pokrmů, stopové prvky v ní obsažené se díky svému přírodnímu charakteru snáze vstřebají. Při nadbytku je tělo bez větších problémů vyloučí. Mořská voda tak přispívá k lepšímu hospodaření s minerály v našem těle.
Rafinovaná kuchyňská sůl naproti tomu obsahuje skoro výhradně jen chlorid sodný a její používání zbytečně zatěžuje organismus. Přebytečná sůl se jako nevylučitelný odpad usazuje na různých místech v těle.

Jak dlouho užívat mořskou vodu?

Doporučujeme používat mořskou vodu po celý život, jen tak se stane vaším nejlepším spojencem v boji s nejrůznějšími chorobami a prostředkem pro dosažení dobrého zdraví. Mořská voda je nezbytný prvek v přírodní a preventivní medicíně.

Jak pomáhá mořská voda sportovcům?

78 organických minerálů obsažených v mořské vodě napomáhá okamžitému doplnění přirozených minerálů (elektrolytů), které vaše tělo ztrácí při fyzické námaze. Proto je mořská voda MarSport ideální pro sportovce, kteří chtějí zvýšit svou výkonnost.

Je mořská voda cenově dostupná pro každého?

Nabízíme ekonomická balení dostupná všem i balení pro zákazníky, kteří upřednostňují komfort před cenou. 

Proč pít mořskou vodu?

Mořská voda přináší lidskému organismu řadu blahodárných účinků, neboť obsahuje všechny organické, volně rozpuštěné minerály, stopové prvky a další obohacující látky, v přesných vzájemných proporcích, podobných jako v krevní plazmě. Její pH (až 8,4) zvyšuje zásaditost organismu. Díky těmto vlastnostem nachází mořská voda široké využití jako přírodní prostředek pro výživu a regeneraci buněk, podporu imunity a celkového upevnění lidského zdraví a vitality.

Proč používat mořskou vodu při vaření?

Mořská voda zvýrazňuje přirozenou chuť použitých ingrediencí a dodává jídlu cenné minerály, stopové prvky a další obohacující látky, které organismus jinak obtížně získává z potravy. Připravené pokrmy navíc získávají jedinečnou texturu, jejich chuť je jemnější a lahodnější. Zdaleka nejdůležitější je ovšem fakt, že použitím mořské vody můžete zcela odbourat rafinovanou kuchyňskou sůl, která je příčinou řady zdravotních problémů.

Jaké je správné dávkování mořské vody?

Pro pití mořské vody je třeba si uvědomit, že je 4x slanější, než náš organismus. Můžeme jí tedy používat čistou (hypertonickou) jen v malém množství, které nám nemůže způsobit dehydrataci, nebo ji isotonizovat zředěním sladkou vodou v poměru 3:1 (25% MV a 75% SV) a docílit tak shodné slanosti jako v našem organismu (9g soli / 1l).
Denně nařeďte 250 ml mořské vody se 750 ml pitné vody. Dávku lze rozdělit do několik porcí na den.

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování