info@bohemar.cz
  • Žádné výsledky k zobrazení.
V nákupním košíku máte: 0 ks
Košík je prázdný.

Proč používat mořskou vodu při vaření?

Proč používat mořskou vodu při vaření?
5. 2. 2020

Mořská voda zvýrazňuje přirozenou chuť použitých ingrediencí a dodává jídlu cenné minerály, které organismus jinak obtížně získává z potravy. Připravené pokrmy navíc získávají jedinečnou texturu, jejich chuť je jemnější a lahodnější. Zdaleka nejdůležitější je ovšem fakt, že použitím mořské vody můžete zcela odbourat rafinovanou kuchyňskou sůl, která je příčinou řady zdravotních problémů,.

Jaké výhody přináší vaření v mořské vodě?

Mořská voda přirozeně zvýrazňuje chuť pokrmu, který navíc obohacuje o potřebné minerály, stopové prvky a další obohacující látky. Požitek z jídla je mnohem intenzivnější, neboť dochází k zesílení chuti jednotlivých ingrediencí. Tento fakt neunikl pozornosti celé řady známých šéfkuchařů (Ferrán Adriá nebo Ángel León jsou nejzářnějšími příklady tohoto trendu). I proto ji v současně době používají jako základ mnoha kulinářských zázraků. 

Využití mořské vody při vaření
Požitek z jídla je s mořskou vodou mnohem intenzivnější

Jak mořskou vodu správně dávkovat?

Při vaření je zásadní dodržovat doporučené ředění mořské vody uváděné distributorem a prodejcem:

Příprava mořských plodů neředěná 100 % mořská voda
Příprava ryb podíl mořské vody by měl činit 75–100 % 
Příprava brambor podíl mořské vody by měl činit 33 %
Příprava zeleniny podíl mořské vody by měl činit 33 %
Příprava jídel z kuřecího masa podíl mořské vody by měl činit 33 %
Příprava těstovin podíl mořské vody by měl činit 33 %
Příprava rizota či paelly podíl mořské vody by měl činit 33 %

Mohlo by se Vám líbit

Objevte blahodárné účinky mořské vody
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem: 0,00 
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování